LLETRES AL VENT

BLOC DEL DEPARTAMENT DE VALENCIÀ - I.E.S. PLATJA SANT JOAN - ALACANT
#ipsj1819

dijous, 13 de desembre del 2018

Xarrem de professions

Aquest és el títol d'una sèrie de sessions que vam iniciar el passat 15 de novembre, interessants per molts aspectes, amb el títol Xarrem de Professions.

Excitants, captivadores, palpitants, entuiasmadores i engrescadores perquè les fan els pares i les mares de l'alumnat de 1r de batxillerat d'humanitats del qual sóc tutora l'IES Platja de Sant Joan. La segona, per la involucració de la família en la formació dels seus fills/es. La tercera perquè el trienni pares/mares-alumnat-professorat es duu a la pràctica.
Com deia, el passat 15 de novembre ens va visitar la mare de Lucia Duran, Mar Gran, qui ens va parlar llargament i extensa sobre la psicologia i tot el que amaga aquesta professió, amb molts tabús.
Els va aconsellar, sobretot, que estudien i s'esforcen en l'etapa del batxillerat. L'alumnat, que a vegades ens sorprèn amb les seues preguntes, van demanar, més psicòlegs als centres, que tanta bona faena fan.

El dia 11 de desembre ens va visitar la mare de Nicol Huguet, Paola Gonzàlez, on es va contar la seua experiència dels estudis universitàries i la creació d'una empresa amb fins lingüístics.
Si la xarrada de Mar Gran va estar bé, aquesta no podria ésser de menor qualitat. Amb una veu tranquil·litzadora i a la vegada captivadora va narrant el seu discurs tant meditat. Ens conta la seua experiència i comença a llançar missatges directes, secs i que els arriben, de segur que els han arribat.
Volia ser docent perquè se sentia útil, i es va apassionar d'una llengua, l'anglés. I ha fet de la seua vida una passió plaentera amb la llengua.
Els ha aconsellat que estudien allò que els agrada, que no tot han de ser els diners, que per altra banda són necessari per a viure, però que si estudies una carrera, un grau amb un fi, la teua vida tindrà sentit.
 Contava que son pare la va guiar, i es va deixar dur pels consells dels qui ens engendren i que ara no ho faria amb els seus fills.
Ha dit tantes veritats... "no es descobreix el que volem d'un dia a un altre, sinó pas a pas". "El tenir ganes per fer una cosa"; "L'habilitat de ser flexible". "La Curiositat per saber coses".
Si Mar Gran es va parlar de la psicologia i dels problemes que es generen en l'adolescència i amb la incertesa del futur, Paola Gonzàlez ens ha parlat de somnis, que tots són possible".

I això, que lluitem pels nostres somnis i crearem eixes oportunitats que tanta falta ens fan.

Ja portem dues magnífiques xarrades, dues bones experiències i les següents, suposem que també seran igual de gratificants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada