LLETRES AL VENT

BLOC DEL DEPARTAMENT DE VALENCIÀ - I.E.S. PLATJA SANT JOAN - ALACANT
#ipsj1819

dissabte, 8 de febrer del 2014

ELS VALENCIANS ENS QUEDEM "SENSE VEU"

DESPRÉS DEL BERLANGUIÀ TANCAMENT DE RTVV, CATALUNYA RÀDIO DEIXA DE SINTONITZAR-SE EN TERRITORI VALENCIÀ

Amb el tancamant de Canal 9 i Ràdio 9 (RTVV), el govern valencià vulnera els drets lingüístics dels valencians i ens deixa sense veu pública amb què "informar-nos?", entretindre'ns i aprendre. El procés de Normalització de la llengua (pel qual tants ciutadans valencians "de veritat" lluitem cada dia de la nostra vida professional i personal) queda ferit per la poca sensibilitat del govern valencià i, tot siga de pas, per la gestió corrupta dels diners públics.

Ara, per acabar-ho d'arredonir, Catalunya Ràdio (abans ja ho van fer amb la TV3) s'ha deixat de sintonitzar per FM en territori valencià, per expressa ordre prohibitiva del govern central. Es tracta, per tant, d'una estratègia en què, a allò de "divídelos y vencerás" se suma això altre de "hagámoslos callar (por imperativo legal)".

Pero, "no se vayan todavía, aún hay más...". Ara el que es posa damunt de la taula és la unitat de la llengua, qüestionant el rigor científic de tota una Acadèmia Valenciana de la Llengua. Algú s'imagina al ministre de Cultura portant davant del tribunal de justícia a la Real Academia de la Lengua Española per argumentar que el parlar murcià forma part del español, com a variant dialectal? Doncs això és el que ha fet la nostra consellera amb el valencià i l'AVL. Pura ignorància i dogmatisme davant la raó científica. Tornem al passat, i faltaria afegir, "por la gracia de Dios".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada