LLETRES AL VENT

BLOC DEL DEPARTAMENT DE VALENCIÀ - I.E.S. PLATJA SANT JOAN - ALACANT
#ipsj1819

dijous, 27 de febrer del 2014

LITERATURA I HISTÒRIA SEGONS SILVESTRE VILAPLANA

Silvestre Vilaplana, el versàtil i prolífic escriptor alcoià, autor entre d'altres, de La Mirada d'Al-Azraq, Els dimonis de pandora o Les urpes del diable, va captivar el públic assistent passat dijous en les 'Jornades sobre literatura i història 2014', iniciativa emmarcada dins del projecte Encontres a Beniarbeig.


Vilaplana va oferir dins del cicle Encontres a Beniarbeig una sucosa xarrada on va abordar el concepte de versemblança dins la ficció literària, tot partint del procés d’escriptura de la seua obra més coneguda i guardonada, Les cendres del cavaller, la qual va captivar el nombrós públic present. Durant la primera part de la conferència, va fer una amena reflexió sobre la relació de poder i dependència que s’estableix entre narrador i lector per repassar seguidament el joc de mentides i recreacions que fan possible la màgia de la literatura.  

Mecanismes literaris i documentals 
                                         

Així, basant-se ja en l’experiència i procediments propis, l’autor desgranà quins són els mecanismes per reflectir, dins les novel·les històriques, aquells episodis del passat que ens interessa reviure, sense oblidar la importància del procés de documentació: una llarga etapa prèvia que serà la cuirassa temàtica i ambiental del treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada